Hoofdkussen kopen: do’s en don’ts

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw kussen dat jou een optimale nachtrust bezorgd zijn en er een aantal dingen waar je op moet letten. Bij hoofdkussen kopen is het belangrijk dat je een kussen kiest dat past bij je lichaamsbouw en bij wat voor slaper jij bent. Zeker als je klachten hebt zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, stijfheid en slecht slapen kan een hoofdkussen veel klachten wegnemen en is de keuze van een goed kussen belangrijk. Om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissing hebben we een aantal voors en tegens bij de aanschaf van een kussen voor je op een rijtje gezet.

Hoofdkussen kopen zonder testen

Om te ervaren of een hoofdkussen bij je past is even 5 minuten testen in de winkel niet genoeg. Je weet pas echt of een kussen lekker slaapt als je daadwerkelijk een paar nachten op een kussen hebt gelegen. Dat kan tegenwoordig steeds makkelijker. Veel winkels bieden proefslapen aan. Dan kun je proefondervindelijk ervaren of een kussen bij je past. De ideale manier om het kussen van je dromen te vinden. En geen miskoop te doen. Investeren in een goed kussen geeft je een hoop slaap plezier!

Kussen kopen dat te zacht of te hard is

En hoofdkussen kopen dat te hard of te zacht voor je is betekent een miskoop. Een kussen dat te hard is gaat irriteren tijdens de nacht en maakt dat je gaat draaien tijdens je slaap. Dat komt je nachtrust niet ten goede. Is een hoofdkussen te zacht dan heb je niet genoeg steun tijdens je slaap en dat kan nekklachten en hoofdpijn veroorzaken. Je wilt een kussen dat jou voldoende steun geeft gedurende de hele nacht.

Hoofdkussen kopen dat mee beweegt

Het prettigst is een kussen dat met je mee beweegt en zich aanpast aan hoe je ligt. Bij een kussen dat niet beweegt moet je lijf zich aan het kussen aanpassen en dat is niet de bedoeling. Een hoofdkussen is er om jou te ondersteunen en te zorgen dat jij een gezonde slaaphouding hebt zodat je lijf optimaal kan rusten. Een kussen dat meebeweegt past zich automatisch aan je lijf aan en zorgt voor optimale ondersteuning van je hoofd, schouders en nek.

Benieuwd naar een goed hoofdkussen? 

Bezoek de website van Hoofdkussen.com – het is tijd om heerlijk te slapen.

Hoofdkussen kopen zonder rekening te houden met je slaaphouding

Bij hoofdkussen kopen wordt vaak gekeken naar je slaaphouding. Rugslapers hebben een ander kussen nodig dan buikslapers of zijslapers. Eén van de favoriete slaaphoudingen in Nederland is op je rug slapen. Dan heb je een dun kussen nodig onder je achterhoofd dat zorgt dat je wervelkolom ontspant en de holte tussen nek en hoofd steunt. Dat geldt voor alle goede kussens. Het perfecte hoofdkussen zorgt dat je ruggengraat recht ligt ongeacht je de houding waar je in slaapt. Op je buik slapen is funest voor je houding. Hierbij is een dun kussen de best oplossing. Nog beter is het om in de zijhouding te gaan liggen, met een kussen dat de holte tussen de zijkant van je nek en je hoofd vult.